Кінець "наддержави-бензоколонки": США та Саудівська Аравія вибили Росію з першого місця у нафтовидобутку

Фінанси плачуть, і Москва качає нафту та газ, швидко спорожнюючи поклади, розвідані ще за часів СРСР. А інших досяжних наразі немає.

США обігнали Росію за обсягом видобутку нафти. Ілюстрація: соцмережі.

В червні Сполучені Штати Америки і Саудівська Аравія обігнали Російську Федерацію за обсягом видобутку «чорного золота», про що свідчать дані організації «Спільна ініціатива із нафтової статистики». Таким чином, Росія вперше з 2002 року опустилася на третю сходинку, передають Патріоти України.

Згідно зі статистикою, в червні США добували в середньому 10,9 мільйона барелів нафти на добу, наростивши обсяги на 4,4 відсотка, Саудівська Аравія - 10,489 мільйона барелів (+ 4,6%), а Росія - 10,487 мільйона барелів (+1, 4%). Обсяг експорту американської нафти виріс в порівнянні з травнем на 20 відсотків, до 2,408 мільйона барелів на добу, експорт Саудівської Аравії зріс на 3,7 відсотка, до 7,244 мільйона барелів. Дані по Росії за червень відсутні, при цьому в травні країна експортувала 4,793 мільйона барелів на добу, а в квітні - 5,885 мільйона барелів.

В середині липня стало відомо, що США розглядають можливість екстреного вкидання на ринок нафти зі стратегічних запасів, створених після енергетичної кризи 1973 року. Так Вашингтон сподівається знизити ціни на нафту і бензин напередодні виборів до Конгресу.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Бавовна" дала свій ефект: Куйбишевський НПЗ повністю зупинився після удару дронів

четвер, 28 березень 2024, 14:29

Російський Куйбишевський нафтопереробний завод від міста Самара на Волзі зупинив все виробництво через проблеми, заподіяні атакою українського безпілотника минулого тижня, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Раніше на цьому тижні джере...