Дожилися: Гречка зникає з раціону потомствених українських гречкосіїв

Ось тобі, бабуся, і Юріїв день. Зауважимо, гречка завжди дорожчає одночасно з бензином. Зв'язку з врожаєм - ніякого. Стратегічний продукт?

Гречка, загорнута в курячу тушку. Фото: gotovim-doma.ruДиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко заявив, що через підняття цін українці будуть купувати гречку за ціною курятини, інформують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Гречка вже вкотре подорожчала. Скоро зрівняється в ціні з курятиною. Це відбувається завдяки монопольному змові декількох компаній, які в минулому році викупили весь урожай. Тепер встановлюють ціну на ринку. Є й інша сторона справи. Продажі гречки постійно падають. Багато українців відмовилися від неї. свідчення тому - полиці супермаркетів ", - розповів він.

Кілограм гречки в середньому коштує 41-45 гривень. Через постійне подорожчання гречаної крупи українці замінюють її іншими продуктами. До речі, середня каструля борщу для українців подорожчала до 88 гривень.

На українців чекає нова реальність: Банкір розкрив, що буде з курсом долара у серпні

субота, 27 липень 2024, 7:56

В Україні завершився двотижневий період активного зростання курсу долара. До 1 серпня "бакс" залишиться в ціновому коридорі 40,7-41,7 грн. Проте незабаром на українців чекають нові "курсові реалії", які, втім, не відбудуться раптово, передають Патріоти...

В Україні злетить вартість пального: Ось на які ціни очікувати українцям на бензин і автогаз

субота, 27 липень 2024, 6:55

З 1 вересня 2024 року в Україні почнеться поступове підвищення акцизів на бензин, дизельне пальне та автогаз. Очікується, що ціна на бензин зросте приблизно на 2 гривні за літр, на дизельне пальне - на 1-1,20 гривні за літр, а на автогаз - на 7 гривень...