Дожилися: Гречка зникає з раціону потомствених українських гречкосіїв

Ось тобі, бабуся, і Юріїв день. Зауважимо, гречка завжди дорожчає одночасно з бензином. Зв'язку з врожаєм - ніякого. Стратегічний продукт?

Гречка, загорнута в курячу тушку. Фото: gotovim-doma.ruДиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко заявив, що через підняття цін українці будуть купувати гречку за ціною курятини, інформують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Гречка вже вкотре подорожчала. Скоро зрівняється в ціні з курятиною. Це відбувається завдяки монопольному змові декількох компаній, які в минулому році викупили весь урожай. Тепер встановлюють ціну на ринку. Є й інша сторона справи. Продажі гречки постійно падають. Багато українців відмовилися від неї. свідчення тому - полиці супермаркетів ", - розповів він.

Кілограм гречки в середньому коштує 41-45 гривень. Через постійне подорожчання гречаної крупи українці замінюють її іншими продуктами. До речі, середня каструля борщу для українців подорожчала до 88 гривень.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...