Дуже спокусливі передумови: ІТ-гіганти ведуть переговори з Україною про розміщення серверів

Контент-провайдери з інших країн, на зразок Google або Facebook, можуть розмістити свої ресурси на території України.

Через Україну потече велика кількість інформації. Ілюстрація: соцмережі.

Кілька великих світових компаній-контент-провайдерів ведуть переговори з урядом про те, щоб розміщувати в Україні свою інфраструктуру. Про це в інтерв'ю виданню Ain.ua повідомив глава парламентського комітету з питань зв'язку та інформатизації Олександр Данченко, передають Патріоти України.

Він уточнив, що поки не може розкривати деталі. Але уточнив, що мова йде про компанії, які відповідають за транспортування важких даних (наприклад, відео). "Чому газова труба пройшла через Україну - це географічно найкоротший шлях. Якщо компанія ганяє трафік з США до Китаю, робити це через нашу країну - більш оптимальний шлях, в тому числі і з точки зору безпеки та збереження даних. Затримки менше, latency краще . Плюс в Україні відмінної якості транзитна оптика", - підкреслив депутат.

Також він згадав про важливість законопроекту по хмарним технологіям, який був нещодавно прийнятий в першому читанні. "Якщо ми його приймемо, контент-провайдери з інших країн, на зразок Google або Facebook, отримають можливість розміщувати свої ресурси на території України. Уявіть, як це підвищить інвестиційну привабливість країни", - підкреслив Данченко.

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...