Економіка країни тоне, але ж рідня: Зять Путіна отримав $ 1,5 млрд. кредиту, - ЗМІ

Гроші вдалося позичити за вельми привабливою ставкою - всього 2%. На думку аналітиків, при ринковій угоді ставка з аналогічними умовами склала б не менше 7%.

Кирило Шамалов. Фото: 112 Україна.

Передбачуваний зять Путіна отримав від держави понад півтора мільярда доларів на нафтохімічний проект. Про це повідомляє агентство «Рейтер» з посиланням на відкриті документи уряду і компанії «Сибур», передають Патріоти України.

33-річному Кирилу Шамалову у найбільшій нафтохімічній компанії Росії належить п'ята частина. У грудні «Сибур» отримав кошти з Фонду національного добробуту на будівництво гігантського комплексу в Тюменській області, під Тобольськом. Це 1.75 млрд доларів. Гроші вдалося позичити за вельми привабливою ставкою - всього 2%. На думку аналітиків, при ринковій угоді ставка з аналогічними умовами склала б не менше 7%.

Сам Шамалов, якого агентство називає чоловіком молодшої дочки президента Катерини Тихонової, на запит журналістів не відповів. Представник Сибура сказав, що у компанії немає інформації про родинні зв'язки і взаємини акціонерів компанії з Володимиром Путіним. За його словами, заявка на фінансування пройшла складні багатоступінчасті процедури, прописані у відповідних нормативних актах.

Дмитро Медведєв підписав в жовтні указ про включення будівництва Західно-сибірського нафтохімічного комбінату (Запсібнефтехіма) в список проектів, в які розміщуються кошти ФНБ. Загальна вартість проекту становить близько 10 млрд доларів. За даними «Рейтер», вартість частки Кирила Шамалова в «Сибурі» доходить до 3 мільярдів доларів. Ще один співвласником компанії є бізнесмен Геннадій Тимченко.

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...