Ембарго України у відповідь: коли і які товари з Росії заборонять

На імпорт з РФ пропонується ввести ввізні мита та продуктове ембарго вже з 2 січня 2016 року.

Ілюстрація:www.nrcu.gov.ua

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України у зв'язку з діями Росії розробило разом з іншими органами виконавчої влади пропозиції щодо встановлення відповідних санкцій: введення з 2 січня 2016 року для російських товарів ставок ввізного мита режиму найбільшого сприяння та з 10 січня 2016 року - заборони ввезення низки з них. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на fakty.ictv.ua.

У відповідь на порушення Російською Федерацією норм міжнародного права про заборону ввезення товарів походженням з України та призупинення дії Договору про ЗВТ СНД, - йдеться в аргументації цієї пропозиції на сайті міністерства у вівторок.

Зокрема, МЕРТ пропонує ввести ембарго на постачання продуктів харчування: м'яса, риби, низки молочних продуктів, плавлених сирів, кави, чаю, харчових сумішей, кондитерських і хлібобулочних виробів, продуктів дитячого харчування, макаронних виробів, соусів; смакових добавок та приправ, пива, спирту, горілки, кормів для собак, сигарет з фільтром.

Крім того, у запропонованому переліку, на відміну від російського, також є хлористий калій із вмістом калію, інсектициди, фунгіциди, гербіциди, засоби, що запобігають проростанню паростків, та регулятори росту рослин, родентициди, оболонки штучні для ковбасних виробів, обладнання для залізниць або трамвайних колій та локомотиви дизель-електричні.

Доходи суттєво зросли: Які зарплати отримували українські нардепи у 2023-му

середа, 8 травень 2024, 22:16

За другий рік повномасштабної війни Російської Федерації проти України зарплати більшості народних депутатів значно збільшилися. Середня зарплата нардепів у 2023 році зросла майже на 36% і становила приблизно 638 тисяч гривень. За інформацією YouContro...

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...