Енергетики на Луганщині відмовляються постачати електроенергію в "ЛНР"

З цього приводу ​Луганське енергетичне об'єднання написало звернення до уряду Гройсмана.

Ілюстрація:http://publicist.in.ua/

Луганське енергетичне об'єднання звернулося до Кабміну з проханням скасувати зобов'язання постачати електроенергію на неконтрольовані території (НКТ) Луганської області. Про це пише Inforesist, передають Патріоти України.

"Допомогти "ЛЕО" могло б пом'якшення санкцій з боку НКРЕКУ, що дозволило б залишити на рахунках компанії мінімум коштів для здійснення господарської діяльності, а також перегляд урядом постанови №263 від 7 травня 2015 року, згідно з яким ЛЕО зобов'язане здійснювати поставки електроенергії споживачам на території, неконтрольовані урядом. Адже ще з липня 2016 року компанія втратила можливість здійснювати господарську діяльність на НКТ у зв'язку зі збройним захопленням своїх активів", - йдеться в повідомленні обленерго.

У прес-службі зазначають, що з 25 січня НКРЕКУ підвищила для ЛЕО суму обов'язкових додаткових щодобових утримань в розмірі понад 12 млн грн. Таке рішення змушує компанію встановити триденний робочий тиждень для співробітників підприємства. Наказ про зміну істотних умов праці підготовлений, співробітники отримали попередження.

ЛЕО в своєму листі на ім'я прем'єр-міністра Володимира Гройсмана зазначає, що колапс фінансової діяльності компанії особливо небезпечний тим, що в зимовий період в разі виникнення надзвичайних ситуацій ЛЕО не зможе усунути пошкодження обладнання або електромереж, а міста і райони Луганської області ризикують залишитися знеструмленими на невизначений термін.

"Енергетики докладають максимальних зусиль для забезпечення енергетичної стабільності Луганської області, але фінансові труднощі, санкції з боку НКРЕКУ не сприяють впевненості в завтрашньому дні. Це тим гірше, що всі проблеми Луганщини відразу ж стають знаряддям в руках ворогів України, які пильно стежать за нашим регіоном", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі звертають увагу, що у компанії відсутні кошти на придбання ПММ, матеріалів для проведення ремонтів та реагування на аварійні ситуації. Жалюгідний фінансовий стан також може спричинити за собою затримку виплати зарплати працівникам підприємства та відтік висококваліфікованих кадрів, багато з яких є переселенцями.

Станом на 1 січня 2017 борг ЛЕО перед "Енергоринком" становить близько 4,7 млрд грн. Споживачі заборгували компанії близько 5,4 млрд грн, з них понад 80% - борг НКТ. У грудні 2016 безоплатний перетік електроенергії на НКТ обійшовся ЛЕО в 274,6 млн грн, в січні 2017 він також складе близько 270 млн грн.

"Луганське енергетичне об`єднання" входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина, і здійснює діяльність в Луганській області.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...