"Газпром" почав урізати зарплати своїм співробітникам. Незгодним пропонують звільнитися

Головний науковий центр "Газпрому" з травня переводить всіх своїх співробітників на скорочений п'ятигодинний робочий день.

Ілюстрація:dic.academic.ru

Дочірній підрозділ держкомпанії "Газпром" - головний науковий центр "Газпрому" - ТОВ "Газпром ВНИИГАЗ" з травня 2016 року переводить всіх своїх співробітників на скорочений п'ятигодинний робочий день. Про це пише російське агентство Интерфакс, зазначають Патріоти України.

Працювати за скороченим графіком співробітникам доведеться шість місяців - більше не дозволяють правила Трудового кодексу, всіх незгодних з нововведеннями в компанії готові звільнити, відзначають джерела агентства.

Однак в інституті вже введена нова система розрахунку заробітної плати, в результаті чого виплати співробітникам скорочені. Джерела повідомляють, що урізання зарплат - часом значні - були зроблені ще у вересні. Також співробітники наукового центру не дочекалися традиційної премії до дня нафтовика і газовика, а з Нового року не була проіндексована зарплата на 7,4%, як для більшості компаній групи "Газпром".

Співрозмовники агентства також розповідають, що рік тому в інституті готувалися списки для масштабних скорочень (передбачалося скоротити сотні людей, при тому, що в компанії всього працює близько тисячі), проте ці плани не були втілені.

У ряді численних проблем інституту один зі співрозмовників агентства назвав сильну роздутість адміністративно-управлінського апарату. З іншого боку - в останні роки знизилася якість виконуваних робіт. В результаті постраждала конкурентоспроможність "ВНИИГАЗа" у співвідношенні "ціна-якість". Нове керівництво інституту знайшло досить радикальний спосіб поліпшення фінансового становища - всіх перевести на скорочений робочий день, припустило джерело агентства.

У "Газпромі" давно обговорювалася ідея консолідації наукової діяльності в рамках єдиної структури з умовним утворенням "Газпром наука" (аналогічний процес в проектному блоці вже стався - створена група "Газпром проектування"). Центром консолідації газових НДІ імовірно називався "ВНИИГАЗ".

Однак цієї консолідації так і не сталося, а генеральний директор іншого інституту - ТОВ "НИИІгазэкономика" Микола Кисленко посилив свої позиції, ставши ще і заступником начальника департаменту перспективного розвитку "Газпрому".

В українців почнуть забирати землю: Що потрібно оформити і які нюанси варто знати

вівторок, 7 травень 2024, 8:50

В Україні землю, на яку не оформлено право власності (невитребувана земельна частка), почнуть віддавати місцевим громадам. Початися цей процес має 1 січня 2025 року. Таким чином, українці або їхні спадкоємці, які не отримали відповідних документів, вв...

Комуналка в Україні виросте ще сильніше: У НБУ дали прогноз, що подорожчає швидше

вівторок, 7 травень 2024, 7:30

У найближчі кілька років українці зіткнуться із черговим подорожчанням комунальних послуг. При цьому через складну ситуацію в енергетиці вартість електроенергії зростатиме швидше, ніж решта послуг ЖКГ. Про це заявили аналітики Національного банку Украї...