Гендиректор "Борисполя" повідомив ультимативні вимоги Ryanair, які не влаштовують керівництво українського аеропорту

За словами Павла Рябікіна, "Бориспіль" не може врахувати всі вимоги лоукостера, бо це принесе йому 2 млрд збитків на рік.

Ілюстрація:Lowcost Avia

В Україні повідомили про вимоги, які аеропорту "Бориспіль" висунув лоукостер Ryanair. Про це на прес-брифінгу розповів генеральний директор "Борисполя" Павло Рябікін, передають Патріоти України з посиланням на Економічну правду.

Як повідомляється, серед списку вимог, на думку Рябікіна, є незаконні і неможливі, наприклад:

безкоштовна аеронавігація,

безкоштовні стійки реєстрації,

безкоштовні стоянки для таксі,

безкоштовні площі для реклами,

безкоштовна оренда площ в терміналі,

безкоштовна система прийому багажу,

безкоштовні офіси для продажу авіаквитків,

безкоштовна земля для будівництва готелю,

закріплення місць стоянок для літаків,

безкоштовні офіси для служби оренди автомобілів,

єдина ставка аеропортового збору на пасажира на 4 роки у розмірі 7,5 доларів,

виплата аеропортам 35% із доходів магазинів duty-free,

60-денне кредитування з боку аеропорту.

Як повідомлялося раніше, 15 березня один із найбільших європейських лоукостерів - компанія Ryanair - оголосила про вихід на український ринок авіаперевезень. Компанія планує рейси з Києва та Львова.

Після довгих перемовин 5 липня директор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін повідомив, що вони підписали договір з європейською авіакомпанією-лоукостером Ryanair.

6 липня з'явилася інформація, що "Бориспіль" підписав свою версію договору з Ryanair, в якій не враховані окремі вимоги авіаперевізника.

Лоукостер Ryanair не погодився на умови обслуговування, які йому запропонував аеропорт "Бориспіль" в своїй версії двостороннього договору.

За словами Рябікіна, "Бориспіль" не може врахувати всі вимоги компанії Ryanair, бо це принесе йому 2 мільярда збитків на рік.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...