Глава Мінсоцполітики пояснив, чому Пенсійний фонд - банкрут

Проблема полягає в тому, що дефіцит Пенсійного фонду покривати нічим.

Андрій Рева. Фото: www.slovoidilo.ua.

Пенсійний фонд України - банкрут, оскільки з бюджету в 257 мільярдів гривень 145 млрд - дотація з Державного бюджету. Про це в інтерв'ю Економічній правді заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передають Патріоти України.

"Був дефіцит Пенсійного фонду в 80 млрд гривень, вирішили, що його треба терміново скорочувати. Знайшли найбагатших - пенсіонерів і наклали на них податок 15% ПДФО. Потім подумали про те, хто у нас найбідніший. Виявилося, великий бізнес - знизили ЄСВ і віддали йому 65 млрд гривень. Отримали 145 млрд дефіциту і стали чекати, що великий бізнес нам їх ось-ось поверне. Він, звичайно, нічого не повернув. А потім з'ясувалося, що нам потрібно пояснити МВФ, що у нас із головою все нормально", - розповів чиновник.

За його словами, проблема полягає в тому, що дефіцит Пенсійного фонду покривати нічим. "Нещодавно зустрічався з чорнобильцями. Вони питали про те, допоки будуть отримувати таку мізерну пенсію? Принесли законопроект, який потрібно затвердити, щоб відновити соціальну справедливість. Я запитав про ціну цього законопроекту. Кажуть, що 6 млрд грн, але, на їхню думку, це не гроші. Ну як вам сказати? Маємо дірку в 145 мільярдів, додамо ще 6, отримаємо 151. Завтра прийде ще хтось, бо у них взагалі мінімальна пенсія... А у нас проблема в тому, що і нинішній дефіцит покривати, за великим рахунком, нічим", - зазначив Андрій Рева.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...