"Головна проблема - це Франція?": Експерт оцінив шанси відміни санкцій проти РФ

Великобританія буде робити те, що скажуть у Вашингтоні, тому навряд чи піде на зняття санкцій.

Санкції проти РФ. Фото: zn.ua.

Європейські ініціативи щодо зняття санкцій з РФ були цілком очікувані, і вони наростають, але низка країн, напевно, не піде на таке рішення. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив професор Дипломатичної академії України Сергій Шергін, передають Патріоти України.

"Такі результати були очікуваними. Тому, що це готувалося заздалегідь, і хвиля проросійських настроїв, спрямованих на скасування санкцій, почалася в кінці минулого року і посилювалася в січні, лютому, березні і т. п." - сказав він.

За словами професора, процес запущений, і хвиля настроїв щодо негайного зняття санкцій поширюється. "Вона торкнеться Італії, інших країн ЄС. Це цілком очікувана реакція на політику Росії, яка наполягає на імплементації Мінських домовленостей України. Але Великобританія буде робити те, що скажуть у Вашингтоні. Цілком очевидно, що вона займе особливу позицію і, гадаю, не піде на зняття санкцій. Польща, Болгарія теж зроблять, що потрібно Брюсселю. Румунія також налаштована проти зняття санкцій", - сказав Шергін.

Він вважає, що вплив бізнесу на такі ініціативи у Франції мінімальний. "Російсько-французькі відносини в плані економічного співпраці не такі значні, як, скажімо, між Німеччиною з РФ, де обсяги торгівлі вимірюються мільярдами і мільярдами доларів. Франція хоч і є споживачем російського газу, дуже від РФ не залежить. Її зовнішня політика побудована на задоволенні так званих культурних і соціокультурних цінностей", - вважає фахівець.

Він додав, що Франція і Росія ще за часів Миколи Другого були союзниками, як країни Антанти. "Ситуація змінюється, через те, що праві нарощують свій вплив у політичних відносинах Франції. Олланд і його прихильники зараз перебувають не в кращому становищі. Ніколи імідж соціал-демократів і тих, хто їх підтримує, не був на такому низькому рівні - праві наступають", - сказав Шергін.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...