Гонтарєва розповіла про націоналізацію ПриватБанку

Акціонери всіх банків повинні виконувати програму рекапіталізації, заявила голова НБУ Валерія Гонтарєва, коментуючи чутки про націоналізацію "ПриватБанку"

Фото: "Вести"Чутки про можливу націоналізацію "ПриватБанку" ходять вже два роки. Про це заявила глава Національного банку України Валерія Гонтарєва сьогодні на брифінгу, відповідаючи на питання журналіста про можливу націоналізацію фінустанови, повідомляють Патріоти України.

"Історію про націоналізацію" ПриватБанку "я чую вже два роки поспіль. Можу вам сказати: все акціонери всіх банків повинні виконувати програму рекапіталізації", - сказала вона. Глава НБУ також додала, що, якщо банк не здатний виконувати взяті на себе зобов'язання, то існує два шляхи вирішення проблеми: несистемні банки можуть звернутися до Фонду гарантування вкладів, а системні можуть бути націоналізовані державою.

"ПриватБанк" є найбільшим банком в Україні. За даними НБУ на 1 липня 2016 року, за розмірами активів банк посідав перше місце серед 101 чинного банку з капіталом 268,9 млрд грн. 41,66% акцій банку належать бізнесменові Ігорю Коломойському, ще 33,2525% - його бізнес-партнеру Геннадію Боголюбову. Минулого тижня в ЗМІ з'являлися повідомлення про можливу швидку націоналізації "ПриватБанку". У фінустанові цю інформацію спростували і назвали фейком.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.