Гроші для шахраїв та російських терористів: В Мінфіні назвали астрономічну цифру незаконних соцвиплат

Виходячи з прогнозів міністерства,на незаконні соціальні виплати може йти близько 60 млрд грн бюджету.

Ілюстрація:nk.org.ua

Виходячи з перших результатів верифікації соціальних виплат, яку у березні розпочало Міністерство фінансів, близько 60 млрд гривень бюджету можуть іти на незаконні соцвиплати. Про це заявив в інтерв'ю DT.UA голова департаменту фінансів соціальних програм Мінфіну Андрій Рязанцев, інформують Патріоти України.

"Ми відпрацювали 4 млн 29 тисяч виплат, у їх числі - 342,2 тисяч виплат, до яких у нас є різні зауваження. Це близько 9% від перевірених. А 9% від 48,4 млн усіх соцвиплат - це 4 млн 356 тисяч виплат із підозрами", - сказав він.

"Не менше 5 млрд грн втрат на місяць, якщо брати мінімальну пенсію. Тобто, виходячи з наших сьогоднішніх прогнозів, близько 60 млрд грн бюджету можуть іти на незаконні соцвиплати", - наголосив Рязанцев.

За його словами, перша група, яку внесли у чорний список, - соціальні виплати за загубленими паспортами. До цієї групи потрапили тільки ті, у кого дата втрати паспорта раніша, ніж: а) відкриття рахунка в банку, б) призначення соціальної виплати.

"Версії дві: або за цими документами хтось інший отримує виплати, або це ті самі люди, маючи на руках уже новий документ, дублюють якісь види соціальної допомоги. І те й інше можливо через розрізненість інформаційних баз соціальних фондів. Ця група на сьогодні становить 31 тисяч осіб", - повідомив він.

"За цим джерелом ми перевірили 4 млн 29 тисяч людей. Якщо накласти виявлену пропорцію на 48 млн усіх соцвиплат, то маємо потенційно 372 тисяч виплат за загубленими документами. Ціле місто. І це тільки одна група. У грошах - близько півмільярда гривень хтось отримує щомісяця в кишеню за загубленими паспортами. За рік - близько 6 млрд гривень", - заявив Рязанцев.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...