Гривня укріпиться: МВФ погодить транш для України

4-й транш кредиту в розмірі 1 млрд доларів Україна очікує одержати в лютому.

Транш від МВФ буде вже у лютому. Фото: Hyser.

Міжнародний валютний фонд в найближчі тижні може запропонувати Раді директорів завершити третій перегляд програми розширеного фінансування і виділити Україні четвертий кредитний транш у розмірі 1 млрд доларів. Про це заявив спікер МВФ Вільям Мюррей на брифінгу у Вашингтоні, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

"Сподіваюсь, що всі проблеми будуть вирішені. Тому ми очікуємо на рішення найближчими тижнями. Але офіційної дати нема", — сказав він. Як відомо, 4-й транш кредиту в розмірі 1 млрд доларів Україна очікує одержати в лютому.

У підсумку, із загальної суми 4-річні кредити на 17,5 млрд доларів, Україною буде отримано 8,6 млрд доларів. "Залишок коштів планується виділити до кінця 2018 року 7 траншами", - сказано в документі. Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк вже заявив, що очікує наступний транш від МВФ на початку лютого.

А як же "Вєлічіє"? - За рівнем життя Росія вже через три роки впаде нижче не лише Казахстану але і Туркменістану – МВФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:15

Російські заробітчани в середньоазійських республіках - перспектива кошмар котрої скрепоносці уявити поки не можуть. Найближчими роками Росія продовжить втрачати позиції в рейтингу країн світу за рівнем життя, прогнозує Міжнародний валютний фонд. Як пи...

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...