Гучні заяви чи реальні наміри? Новий Кабмін планує заморозити тарифи на "комуналку"

Міністр енергетики І.Насалик назвав викликом для уряду Гройсмана майбутнє підвищення тарифів - на 67% з 1 травня 2016 року.

Новий Кабмін планує заморозити тарифи на "комуналку". Фото: ukranews.com.

Однією з найгучніших заяв нового уряду стало висловлювання нового міністра енергетики Ігоря Насалика, який назвав викликом для уряду Гройсмана майбутнє підвищення тарифів (на вимогу МВФ, з 1 травня ціни на гарячу воду і тепло повинні збільшитися на 67%). Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами Насалика, цього можна уникнути, хоча він і не уточнив, як саме. У програмі діяльності уряду тарифи згадані один раз - їх обіцяють «зробити прозорими», також не розшифрувавши поки механізму.

Екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко сказав: «Коли діяльність «Нафтогазу» стане прозорою, тоді ми зможемо сказати, якою має бути ціна на газ, тому що прив'язка до ринкової ціни - не більш ніж спекуляція менеджменту. Сьогодні у нас ситуація така, що тарифи дійсно можна навіть знижувати!».

Директор енергопрограмм НАНУ Валентин Землянський зазначає, що на сьогодні у нас в тарифах ЖКГ - замкнуте коло: «Будуть перевіряти тарифи на «комуналку» - вони прив'язані до газу, електрики. Ті прив'язані до меморандуму з МВФ. Але ця робота не змінить ні формат платіжок, ні їх кількість - це визначає НКРЕ, і міністр може тільки щось рекомендувати».

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...