"І труба в Індію ще обговорюється": У Росії підрахували, скільки витратили на газопроводи в обхід України

За словами економіста, витрачені на нерентабельні газопроводи гроші можна було б вкласти з куди більшою користю, але Кремлю це нецікаво.

"Газпром" залишає росіян без пенсій, лікування та культури. Ілюстрація: РБК.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія може побудувати газопровід "Північний потік-2" за свій рахунок: в мережі багато хто здивувався такій "щедрості" Кремля. Російський економічний аналітик Михайло Крутіхін пише на своїй сторінці в Facebook, що дивуватися таким заявам не варто, передають Патріоти України.

"Гігантський газотранспортний коридор від Ямалу до початку Північного Потока замість використання вже наявних трубопроводів за чий рахунок побудували? А такі ж два коридори по російській території до фактично незатребуваного Південного (тепер - Турецького) потоку хто оплачував? Перший коридор, як ми порахували на підставі газпромівських даних ще в 2000-2002 роках і опублікували підсумок розрахунків в Russian Petroleum Investor, - це 44 млрд доларів. Другий, південний - ще 17 млрд. А нікому не потрібний газопровід Сахалін-Владивосток (з одного кінця газу немає, з іншого - попиту на газ) хто оплатив? Хто платить за "Силу Сибіру", яка не розраховує на окупність навіть через 30 років?", - задається питаннями Крутіхін.

За словами економіста, витрачені на нерентабельні газопроводи гроші можна було б вкласти з куди більшою користю. "Газпром платить. Наше "національне надбання". Тобто з нашої кишені. Замість фінансування науки, освіти, культури, пенсій. Та біс вас візьми! Хворих на рак дітей можна було б лікувати замість збору милостині по ТБ і в соцмережах... Паразит він (волею президента), а не "надбання". А давайте ще газопроводів набудуємо. Ось, труба в Індію давно вже обговорюється, делегації туди-сюди сновигають", - пише Крутіхін.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...