"І труба в Індію ще обговорюється": У Росії підрахували, скільки витратили на газопроводи в обхід України

За словами економіста, витрачені на нерентабельні газопроводи гроші можна було б вкласти з куди більшою користю, але Кремлю це нецікаво.

"Газпром" залишає росіян без пенсій, лікування та культури. Ілюстрація: РБК.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія може побудувати газопровід "Північний потік-2" за свій рахунок: в мережі багато хто здивувався такій "щедрості" Кремля. Російський економічний аналітик Михайло Крутіхін пише на своїй сторінці в Facebook, що дивуватися таким заявам не варто, передають Патріоти України.

"Гігантський газотранспортний коридор від Ямалу до початку Північного Потока замість використання вже наявних трубопроводів за чий рахунок побудували? А такі ж два коридори по російській території до фактично незатребуваного Південного (тепер - Турецького) потоку хто оплачував? Перший коридор, як ми порахували на підставі газпромівських даних ще в 2000-2002 роках і опублікували підсумок розрахунків в Russian Petroleum Investor, - це 44 млрд доларів. Другий, південний - ще 17 млрд. А нікому не потрібний газопровід Сахалін-Владивосток (з одного кінця газу немає, з іншого - попиту на газ) хто оплатив? Хто платить за "Силу Сибіру", яка не розраховує на окупність навіть через 30 років?", - задається питаннями Крутіхін.

За словами економіста, витрачені на нерентабельні газопроводи гроші можна було б вкласти з куди більшою користю. "Газпром платить. Наше "національне надбання". Тобто з нашої кишені. Замість фінансування науки, освіти, культури, пенсій. Та біс вас візьми! Хворих на рак дітей можна було б лікувати замість збору милостині по ТБ і в соцмережах... Паразит він (волею президента), а не "надбання". А давайте ще газопроводів набудуємо. Ось, труба в Індію давно вже обговорюється, делегації туди-сюди сновигають", - пише Крутіхін.

"Сюрприз" від колишніх друзів: Банки Вірменії припинять обслуговування російських карток

вівторок, 19 березень 2024, 12:14

Починаючи з 30 березня цього року картки російської платіжної системи «Мир» перестануть працювати у банкоматах і POS-терміналах більшості банків Вірменії. Про це пише РБК із посиланням на представника «ВТБ Вірменія», передають Патріоти України. Наразі ...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...