"Я на боці Порошенка, але питання, пов'язані з "Північним потоком-2", також залишаються важливими", - Меркель

Канцлер заявила, що "геостратегічно Європа не має права переривати відносини з Росією".

Ангела Меркель. Фото: 24СМИ.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки нагадала, що ФРН відмовилася від атомної енергетики, а тому країні потрібно більше російського газу. Вона підкреслила, що після введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" транзит газу через Україну буде збережено. Виступ Меркель транслювали на YouTube-каналі "DW на русском", передають Патріоти України.

"Європі потрібна диверсифікація джерел. А російський газ залишається російським, незалежно від того, як він надходить – через Балтійське море чи через Україну", – підкреслила канцлер. За її словами, Німеччина продовжує пошуки нових джерел газу, зокрема у США. Меркель зазначила, що ФРН буде отримувати американський скраплений газ.

Канцлер підкреслила, що "геостратегічно Європа не має права переривати відносини з Росією". "З одного боку, я на боці [президента України Петра] Порошенка, з іншого боку, питання, пов'язані з "Північним потоком – 2", також залишаються для мене важливими", – додала Меркель.

12 лютого Європейський парламент, Рада ЄС та Європейська комісія погодили поправки до газової директиви. Перед цим їх схвалив Комітет постійних представників держав Євросоюзу. Вони, зокрема, зачіпають газопровід "Північний потік – 2". За даними ЗМІ, згідно з проектом, нагляд за поширенням норм газової директиви на газопроводи із третіх країн буде в компетенції країни, через яку труба входить на територію Євросоюзу. У випадку з "Північним потоком – 2" ідеться про Німеччину. Тепер Європарламент і Рада ЄС мають офіційно затвердити зміни.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...