Які танки, такі й справи: Виробник "Армати" зазнав найбільші збитки за свою історію

Відносно "Уралвагонзаводу" діють санкції США і ЄС, тому у компанії обмежені можливості для позик за кордоном і залучення інвестицій.

"Уралвагонзавод" зазнав найбільших збитків за свою історію. Ілюстрація:podrobnosti.ua

Російська корпорація "Уралвагонзавод" (УВЗ), яка виробляє танки, закінчила 2015 рік з найбільшим за свою історію збитком. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК.

Так, збиток склав 16,1 млрд рублів, що вдвічі більше, ніж роком раніше. Це стало рекордом з 2003 року, коли корпорація почала публікувати фінансові результати. Консолідована виручка в 2015 році скоротилася на 16,4% до 106,6 млрд руб., в тому числі виручка від продажів на внутрішньому ринку знизилася на 27% до 73,1 млрд руб.

Причинами збитку називається різке скорочення доходів від продажів піввагонів і цистерн. За 2015 рік продажі знизилися в 2,5 рази, до 16 млрд руб. Крім того, з 5 до 13 млрд руб. виросли комерційні витрати і з 2,5 до 4,5 млрд руб. - витрати на сплату відсотків. УВЗ випускає танки "Армата", бойові машини вогневої підтримки "Термінатор", а також напіввагони, цистерни, платформи та іншу залізничну техніку.

Відносно УВЗ діють санкції США і ЄС. У компанії обмежені можливості для позик за кордоном і залучення інвестицій.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...