Європу знов охоплює синдром Мюнхен-1937: ЄС втомився від антиросійських санкцій, - Bloomberg

Прагматичні європейці починають замислюватися над тим, чи варто якось додатково обмежувати економічно тих, хто вбиває беззахисних жінок та дітей. Напевно, вони згадали давній афоризм "гроші не пахнуть".

Європа не хоче нових санкцій проти РФ? Ілюстрація: соцмережі.

Європейський союз втомився від ведення політики антиросійських санкцій. На думку оглядача агентства Bloomberg Йена Уішарта, про це свідчить відмова лідерів ЄС ввести санкції проти РФ у зв'язку з її діями в Сирії на саміті 15 грудня. Новину передають Патріоти України.

"Хоча лідери ЄС погодилися продовжити економічні санкції, введені проти Росії через Україну, вони послали суперечливі сигнали про те, щоб розширити санкції проти Кремля у відповідь на бомбардування цивільних осіб в Сирії", - наголошується в матеріалі.

На думку автора, це свідчить про зміщення настроїв в Європі на користь "перезавантаження відносин з президентом Росії Володимиром Путіним. Відносно Росії були введені економічні санкції Сполученими Штатами, Євросоюзом і деякими іншими країнами навесні 2014 року, після того, як Росія анексувала український півострів Крим і почала військову агресію на сході України.

Крім економічних, Євросоюз також вводив індивідуальні санкції проти громадян і компаній з Росії і України за порушення територіальної цілісності України. У вересні їх продовжили до 15 березня 2017 року. 19 грудня Європейський рада офіційно оголосила про продовження економічних санкцій проти Росії до 31 липня 2017 року.

Новий поворот: Сили НАТО вигнали танкери Путіна зі стоянки у Середземному морі

вівторок, 7 травень 2024, 10:48

Танкери, які транспортують російську нафту, залишили Лаконську затоку - ключову стоянку в Середземному морі, де сировина перевалювалася з судна на судно для подальшого транспортування до Азії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. Так, з п...

Українські військові можуть отримати шість видів доплат - розʼяснення Міноборони

вівторок, 7 травень 2024, 9:47

Ці додаткові виплати є щомісячними і обчислюються пропорційно часу виконання бойових завдань. Детальніше про кожну з доплат "Укрінформу" розповіла заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова. Додаткова винагорода у розмірі 100 тисяч гривень. ...