"Їм світла не треба, їм Плотницький світить": У "ЛНР підготувалися до відключення електроенергії з України

Сам ватажок "ЛНР" Плотницький, заспокоюючи місцевих жителів, заявляє, що відключення електроенергії не стане для них надзвичайною ситуацією.

Україна припиняє постачання електроенергії в ОРЛО. Ілюстрація:DT.ua

З 25-го квітня 2017 року на окуповані території Луганської області припиняються поставки української електроенергії. Про це напередодні повідомив глава компанії «Луганське енергетичне об'єднання» Володимир Грицай. Причиною цього стала заборгованість "ЛНР" перед постачальником. Більшість користувачів соцмереж з гумором поставилися до такого рішення, зазначивши, що "їм світла не треба, їм Плотницкий світить", передають Патріоти України з посиланням на Час Пік.

Сам ватажок "ЛНР", заспокоюючи місцевих жителів, заявляє, що відключення електроенергії не стане для них надзвичайною ситуацією. За його словами, вони вживають відповідних заходів і починають більш щільно в цьому питанні співпрацювати з "ДНР".

Так званий міністр надзвичайних ситуацій "республіки" Сергій Іванушкін зазначив, що в разі припинення подачі електроенергії з України, буде перебудована система енергопостачання і жителі не залишаться без світла.

Поки чиновники обіцяють громадянам безперебійну подачу електроенергії, самі жителі по-різному ставляться до перспективи жити "втемну".

"Ничего я в Крыму была когда отключали свет и нормально, все три месяца перебои жесть выживания. Но люди на третий день привыкли. Потом генераторы пошли в ход и мы купили. Держитесь - это мелочь", - пише в соцмережі мешканка "ЛНР".

"Выйду на балкон в 00. 00, и буду наблюдать как город будет тухнуть", - пише інший коментатор.

В соцмережі Вконтакте в групі "Луганськ / ЛНР" місцеві жителі пишуть, що масово заряджають мобільні пристрої, відключають електроприлади і заводять будильники на 23.50.

Як відомо, ЛЕО припинить поставки електроенергії в "ЛНР" з 00.00 25 квітня.

У цій же групі людей попереджають, що в "республіці" можливі великі перепади напруги. Тому тим, хто не відключив електричні прилади, настійно рекомендують це зробити.

Відключення Україною електроенергії вирішив прокоментувати так званий "екс-спікер парламенту "Новоросії"" Олег Царьов. Від зазначив, що "ЛНР" впорається з цією проблемою.

Жителі української території не так оптимістично налаштовані, як прихильники сепаратистів. На своїх сторінках в соцмережах вони з гумором запитують: як тепер "ЛНР" в темряві буде годувати Україну?

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...