Імпортозаміщення? 60% молока в РФ складається з пальмового масла з водою

Результати всеросійської перевірки молока шокують: дві третини продукту в Росії виявилися сфальсифіковані.

Молоко з Росії. Фото: ВКонтакте.

Результати всеросійської перевірки молока шокують: дві третини продукту в Росії виявилися контрафактом. І це казенне формулювання - сама м'яка. Говорячи простою мовою, 60% всього, що продають в магазинах, і не молоко зовсім, а суміш рослинних жирів з водою. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Чергова перевірка в Самарській області показала, що пальмова олія замінює молочний жир в 60% проб молока, сиру і сметани. Дешевий замінник рослинного походження і сам виявився третьосортним - категорії С (технічною сировиною). А додають його, не соромлячись, в саму ходову продукцію середньої цінової категорії. Все тому, що пальмове масло називають в Росії шкідливим тільки на словах. Використовувати його в промисловості можна офіційно.

Дешеве фальшиве молоко затопило й інші регіони. Так, в Оренбурзькій області в минулому році в півтора рази зросла кількість проб молочки з порушенням техрегламенту. У Тверській області перевіряли сири, причому як російські, так і імпортні. Підробкою виявилося кожне п'яте найменування. Причому невідповідні маркуванню інгредієнти, наприклад нітрат натрію, виявили навіть у продукції білоруського виробництва. Вже її-то в Росії завжди було прийнято вважати натуральною.

У минулому році Росія імпортувала ціле пальмове море - майже 800 тисяч тонн олії. І все воно виявилося в тій чи іншій формі на столі росіян (в шлунках), відзначають наглядові органи.

Відрізнити за смаком сир з тропічного дерева чи з-під Вологодської корови виходить тільки у справжніх гурманів. Наприклад, у звиклих до натурпродуктів депутатів Держдуми.

А російські сировари і виробники масла навчилися пристосовувати рослинний концентрат до процесу імпортозаміщення. Вони заміщають НЕ імпортне масло, а смак імпортного масла.

Відокремити "дерев'яне" масло від натурального допоможе акциз на так звані шкідливі продукти з підвищеним вмістом жиру і цукру, наприклад газовану воду і пальмову олію. Про це говорять і в Міністерстві охорони здоров'я, і в Мінсільгоспі, і в Мінпромторгу Росії. А поки уряд думає над розширенням акцизного списку - люди їдять. Звернімо увагу на те, що молочні продукти присутні в основному харчуванні двох категорій громадян - дітей і людей похилого віку, у яких зі здоров'ям і без того не дуже.

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...