Інвестиція у $130 000 000: На Хмельниччині збудують найбільший в Україні завод з переробки олійних культур

Планова річна потужність підприємства, будівництвом якого займеться компанія "Кернел", складе 1 млн т насіння соняшнику.

Ілюстрація:Національний Промисловий Портал

Компанія "Кернел" бізнесмена Андрія Веревського побудує найбільший в Україні завод з переробки олійних культур (соняшник, ріпак, соя) в Старокостянтинівському районі Хмельницької області на базі діючого елеватора Кернел. Про це повідомляє прес-служба компанії, інформують Патріоти України.

Планова річна потужність підприємства складе 1 млн т насіння соняшнику. У реалізацію проекту буде інвестовано $130 млн з коштів, які "Кернел" недавно залучив при розміщенні єврооблігацій. Введення виробничих потужностей в експлуатацію заплановано на середину 2020 року.

"Соняшник залишається рентабельною культурою в сівозміні українських сільгоспвиробників. Зараз середня врожайність соняшнику в Хмельницькому регіоні становить 3,5-4 т/га, тоді як в середньому по Україні - 1,5-2 т/га. Однак більшість переробних підприємств розташовані в південно-центральній частини країни. Будівництво заводу - це безперечна перевага для Хмельницької області", - зазначив Юрій Пугач, директор з управління виробничими активами "Кернел".

Раніше повідомлялося, що земельний банк "Кернел" перевищив 600 тис. га.

"Кернел" - один з найбільших у світі виробників і експортерів соняшникової олії. З 2007 року акції компанії торгуються на WSE. "Кернел" завершив 2016 фінансовий рік з чистим прибутком $ 225,2 млн - у 2,1 рази більше, ніж в 2015-му. Близько 39% акцій належить Андрію Веревському, ще 5% володіє Віталій Хомутинник.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...