Іран в понеділок може обрушити ціни на нафту

До цього часу повинні зняти санкції з Ірану.

Фото: rusjev.net


Санкції проти Ірану, зокрема обмеження на торгівлю нафтою, можуть бути зняті до понеділка, 18 січня. Про це, як повідомляє Bloomberg, заявив заступник голови іранського МЗС Аббас Аракчі в середу, передають Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

За його словами, остаточна доповідь МАГАТЕ, що підтверджує мирний характер ядерної програми Тегерана і виконання Ісламською Республікою взятих на себе зобов'язань, буде опублікована в п'ятницю. У неділю, як очікується, представники "шістки" посередників та Ірану зроблять спільну заяву, в якій підтвердять виконання угоди, укладеної в липні, і скасування санкцій, сказав Аракчі. У результаті Іран зможе відновити експорт нафти до Європи, припинений санкціями в 2011-му році.

Міністр нафти країни Біджан Зангане раніше заявляв, що Iсламська Pеспубліка готова наростити поставки на 500 тисяч барелів на день протягом тижнів після скасування обмежень і продавати "за будь-якою ціною". В рамках режиму санкції експорт нафти з Ірану не може перевищувати 1 млн барелів на добу.

Без негайного припливу інвестицій швидко збільшити видобуток в Ірану не вийде - він додасть 300 тисяч барелів у поточному році і 500 тисяч барелів у наступному, говориться в опублікованому у вівторок прогнозі Міненерго США.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...