"Іскандери" вже не сміються: Експерт пояснив, коли санкції спричинять в РФ економічний колапс

Для того, щоб у Росії настав економічний колапс, буде потрібно ще кілька років консолідованого санкційного тиску Заходу на Кремль, наголосив Георгій Чижов.

Снкції проти РФ. Ілюстрація:DT.uaКерівник дослідницьких програм Центру сприяння реформ Георгій Чижов розповів, скільки часу необхідно зберігати санкційний тиск на РФ, щоб там трапився економічний колапс. Про це експерт розповів виданню Politeka, передають Патріоти України.

"Коли санкції лише запроваджували, Росія вдавала, що її це дуже смішить. Запас міцності тоді був і досі ще зберігається. Персональні санкції не були критичними. Набагато важливішими виявились секторальні та фінансові. Зрозуміло, що їхня чинність відчувається лише з часом", – сказав він.

Експерт вважає, що для того, щоб у Росії настав економічний колапс, буде потрібно ще кілька років консолідованого санкційного тиску Заходу на Кремль.

"Торік російські офіційні особи почали активно працювати, аби санкції все ж таки зняти. Поки що їхні зусилля не мали успіху. Економічний колапс може бути лише тоді, коли західні лідери зберігатимуть єдність у питанні санкцій і вони триватимуть ще кілька років", – додав Чижов.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...