Кабмін вніс до Верховної Ради новий податковий законопроект

Як ми тепер будемо платити?

Обговорення нового законопроекту. Фото: liga.net

Український Кабмін запропонував новий законопроект, покликаний внести зміни до Податкового кодекс.Проект закону N3688 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році" зареєстрували сьогодні, 22 грудня, повідомляють Патріоти України з посиланням на LIGA.net.

"Відповідно до оприлюдненого документу, в частині податку на доходи фізичних осіб, уряд пропонує встановити єдину базову ставку в розмірі 18% (замість двох діючих ставок 15% і 20%); для дивідендів залишається ставка в розмірі 5% .Щодо єдиного податку (спрощена система оподаткування) пропонується зменшення для платників III групи річного обсягу доходу з 20 млн грн до 5 млн грн; збільшити ставки для платників III групи: з 2 до 3% (для платників ПДВ) - і з 4 до 5% (для неплатників ПДВ); підвищити в 1,8 рази ставки єдиного податку для 4 групи платників (сільгосппідприємств) і відзначити на 2016 рік застосування коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки землі для визначення бази оподаткування для платників єдиного податку четвертої групи.

Щодо податку на прибуток підприємств, уряд пропонує відзначити сплату авансових внесків з податку на прибуток і ввести квартальний звітний період з податку на прибуток для підприємств, у яких річний дохід від будь-якої діяльності перевищує 20 млн грн.Також пропонується внести низку змін до Закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування ", якими передбачається: встановлення єдиної ставки ЄСВ у розмірі 22%; підвищення максимальної величини бази нарахування ЄСВ з 17 до 25 мінімальних місячних заробітних плат; скасування стягування ЄСВ із заробітньої плати (доходу) працівників (фізосіб), "- написали у виданні.

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...