Кабмін знову змінив тарифи: Українців чекають нові рахунки за опалення

Тариф за опалення прив'язали до температури повітря, тому комунальна плата може навіть і зменшитися.

Ілюстрація:gazeta.ua

В Україні змінено порядок нарахування плати за послуги з централізованого опалення за відсутності в квартирі / будинку садибного типу та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії. Тепер тариф за опалення прив'язаний до температури повітря. Про це повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, інформують Патріоти України.

"Зміни передбачають механізм нарахування споживачам, у яких відсутні прилади обліку теплової енергії, щомісячної плати за послуги з централізованого опалення, що враховує відхилення фактичної температури зовнішнього повітря і тривалості опалювального сезону від нормативних показників, які взяті для розрахунку тарифів на послуги з централізованого опалення", - йдеться в повідомленні відомства.

Такий механізм, упевнені в Кабміні, дозволить уникнути перерахувань розміру плати в кінці опалювального сезону, адже споживачі будуть платити щомісяця за фактично спожиті послуги.

"При цьому, якщо підприємство не забезпечить належного надання та відповідної якості послуг, окремо буде здійснюватися перерахунок плати за послуги з централізованого опалення відповідно до порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2010 року № 151", - пояснили в Мінрегіонбуді.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...