Катастрофічний обвал: За день 50 найбагатших росіян втратили $12 млрд

Це сталося після запровадження Мінфіном США нових санкцій проти 38 російських бізнесменів, офіційних осіб і компаній.

Ілюстрація:Техно СОТНЯЧерез обвал російського фондового ринку після оголошення про нові санкції США російські олігархи втратили $12 млрд за день. Про це пише російський Forbes, інформують Патріоти України.

За добу статки бізнесмена Олега Дерипаски скоротилися більш ніж на один мільярд доларів. Майже стільки ж втратив його партнер по Норильському нікелю Володимир Потанін, який під обмеження не потрапив. Вартість акцій компаній, що належать бізнесменам, значно скоротилася. Також майже на $ 1 млрд зменшився статок ще одного учасника списку санкцій Віктора Вексельберга.

Великі фінансові втрати через обвал ринку понесли Сулейман Керімов, Леонід Міхельсон, Геннадій Тимченко, Володимир Лісін, Роман Абрамович, Вагіт Алекперов і Олексій Мордашов.

Через санкції значно втратили вартість акції банку ВТБ, компаній Русал, Мечел, Норильський нікель.

Курс євро на Московській біржі сьогодні, 9 квітня, вперше з 4 серпня 2016 року піднявся вище за відмітку 74 руб. Курс долара піднявся вище 60 руб. В останній раз дорожче долар коштував в середині листопада 2017 року.

Фондовий індекс РТС знижується на 11,4%, ММВБ - на 8,2%.

Раніше компанія російського олігарха Олега Дерипаски Русал розмістила на Гонконгській фондовій біржі повідомлення, з якого випливає, що компанія може оголосити технічний дефолт.

Після цього повідомлення котирування акцій Русала обвалилися на 41%.

Як відомо, 6 квітня Міністерство фінансів США ввело санкції проти 38 російських бізнесменів, офіційних осіб і компаній. У їх числі - сам Дерипаска, а також його компанії Русал і En +.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...