Хіти тижня. "Чекаємо завивань на мокшанських болотах": ​Ціни на нафту пробила чергове "дно"

Протягом 2019 року експерти передрікають ціну на нафту від $45 до ... $30 за барель

Вартість барелю марки Brent вперше з вересня 2017 роки опустилася нижче $53,23 доларів, знизившись ще на 2.61%. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася до $45.53 за барель, що на півтора відсотка нижче рівнів четверга, зазначають Патріоти України.

Продажі сировини нарощуються із побоювання розширення видобутку сланцевої нафти в США, яке підірве зусилля ОПЕК і його партнерів, спрямовані на балансування ринку. Побоювання з приводу зростання світової економіки також чинять тиск на ціну сировини, навіть незважаючи на обіцянки голови ФРС Джерома Пауелла більш обережно підвищувати ставки в наступному році. Одночасно у продавців викликає тривогу той факт, що глава Китаю Сі Цзіньпін в нещодавній промові не запропонував ніяких нових реформ для стимулювання другої за величиною економіки світу.

Нафта приєдналася до глобальної розпродажу, яка охопила фінансові ринки по всьому світу після підвищення процентної ставки Федеральним резервом США. Загрози припинення роботи уряду США лише підсилюють економічну невизначеність.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...