Хіти тижня. Гатити прірву скаженими мільярдами: Керченський міст буде і далі просідати, катастрофа неминуча, - експерт

М'які грунти в цьому регіоні будуть викликати постійні проблеми з об'єктом.

Керченський міст стане для росіян суцільною проблемою. Ілюстрація: РБК.

Незаконно побудований Росією міст через Керченську протоку, який з'єднавокупований Крим з материковою частиною РФ, може стати нескінченним головним болем для Кремля. Про це в коментарі заявив директор аналітико-дослідницького центру"Інститут міста" Олександр Сергієнко, передають Патріоти України.

За його словами, те, що Росія в черговий раз відклала терміни запуску залізничного сполучення з Кримом, свідчить саме про це. М'які грунти в цьому регіоні будуть викликати постійні проблеми з об'єктом.

"Там тектонічний розлом, а грунти дуже рухливі і м'які. Ця проблема (помилка в проектуванні залізничних підходів до Кримського мосту. - Ред.) виникла тому, що розрахункова міцність грунту виявилася фіктивною. Насправді,грунти там м'якші, і вони не годяться для створення насипу під цей проект.Зрозуміло, що можна привезти пісок або інший матеріал, але все це буде виливатися в величезні кошти. Взагалі експлуатація Керченського моста буде обходитися дуже дорого. Це було очевидно давно", - говорить Сергієнко.

Як вважає експерт, через постійні ремонтні роботи цей міст може і не бути остаточно зданий в експлуатацію.

"Може виникнути така ситуація, що цей міст буде постійно ремонтуватися. Це буде постійний головний біль. То там, то там будуть відбуватися усадки, треба буде постійно замінювати грунт. Я не знаю, як вони будуть собі голову морочити, ставити тимчасові опори, міняти грунт і т.ін .. Це може вилитися в нескінченний ремонт моста. Вони собі придумали цей головний біль, нехай тепер з ним і заморочуються. Адже ясно, що міст був політичним проектом, а не інженерним. А коли політика втручається в точні науки, нічого хорошого чекати не можна", – додає експерт.

Джерело: Сегодня

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...