Хіти тижня. Як і для кого піднімуть пенсійний вік в Україні в 2019-му: Журналісти дізналися важливі подробиці

Ілюстрація: Podrobnosti

У 63 і 65 років виходити на заслужений відпочинок в наступному році будуть всі українці, що напрацювали менше 26 років стажу, повідомляють Патріоти України з посиланням на Realist.

Щорічно вимогу будуть підвищувати на 12 місяців. Уже в 2028-му потрібно буде мати як мінімум 35 років стажу. Парламентський комітет вніс правки в реформу - декретна відпустка (до трьох років) і служба в армії також буде зараховуватися до стажу. Але час навчання в вишах і училищах, як і зараз, у стаж не зарахують.

Кожен українець може дізнатися про те, який у нього стаж на даний момент і скільки ще потрібно працювати, в Пенсійному фонді. Там по кожному майбутньому пенсіонеру ведуть персональний облік.

Пенсія українцям без стажу не передбачена. Але замість цього можна оформити соціальну виплату. Її розмір менший мінімальної пенсії за віком і залежить від сукупного доходу сім'ї. Правда, зараз той, хто живе на суму, меншу прожиткового мінімуму, може звернутися в органи соцзахисту і отримати "надбавку". Таке право мають і українці без пенсій.

За даними Пенсійного фонду, на даний момент на соцвиплати живуть близько 100 тис. українців пенсійного віку. За оцінками експертів, їх число буде рости.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...