Хіти тижня. Якісний стрибок у виробництві бойової та наукової техніки: "Південмаш" виготовлятиме ракети по-новому (відео)

Впровадження інноваційних технологій забезпечить якісний стрибок у дослідному і серійному виробництві ракетної техніки.

Новий верстат у КБ "Південне". Фото: скріншот з відео.

У КБ «Південне» створюється якісно нова виробнича ділянка виготовлення корпусних деталей з металевих матеріалів за технологією ротаційного розкочування, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу підприємства.

Впровадження таких інноваційних технологій забезпечить якісний стрибок у дослідному і серійному виробництві ракетної техніки. Основне обладнання нової виробничої ділянки – шестироликова машина ротаційного розкочування, напівавтоматичний стрічкопильний верстат, вакуумна піч.

На верстаті для ротаційного розкочування виготовлятимуть дослідні зразки корпусів з різнопрофільною внутрішньою поверхнею без зварних швів і шпонкових зєднань. Суттєві переваги такого способу – спрощення конструкцій, зменшення їхньої ваги, підвищення надійності і міцності, скорочення часу проектування і впровадження у виробництво, економія матеріалів і значне здешевлення виробничого процесу.

Все обладнання було придбано підприємством без залучення бюджетних коштів, виключно на гроші, що зароблені КБ «Південне» у рамках виконання комерційних міжнародних контрактів. Відкриття нової виробничої ділянки також дозволить забезпечити максимально замкнутий цикл виготовлення корпусних деталей ракетної техніки.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...