Хіти тижня. Наддержава-бензоколонка видихається: Міжнародне енергетичне агентство США озвучило невтішний для Кремля прогноз

Передбачається, що РФ поступиться у видобутку нафти США, які нарощують використання сланцевих технологій.

Ілюстрація:Слово і Діло

Упродовж наступного року Росія, яка наразі є найбільшим виробником у нафтовидобувній галуз, втратить свою першість. Заяву про це зробило керівництво Міжнародного енергетичного агентства США (IEA), передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Передбачається, що РФ поступиться у видобутку нафти США, які нарощують використання сланцевих технологій.

"Зростання обсягів виробництва на сланцевих родовищах – дуже потужне, темпи надто високі... Сполучені Штати стануть виробником нафти "номер один" у світі ближчим часом, дуже швидко", - сказав Фатіх Біроль, один із керівників IEA.

За офіційно підтвердженими даними, у США видобуток сирої нафти вперше за майже 50 років, зріс до понад 10 млн барелів на добу. Штати вже обійшли топ-експортера нафти Саудівської Аравії PRODN-SA, і за прогнозами, до 2019 року мають обігнати Росію.

Зараз в РФ виробляють 11 млн барелів на добу, Американська адміністрація заявила, що Штати до кінця 2018 року повинні перевищити цей рівень.

За словами Біроля, пік нафтової промисловості США буде у 2020 році, а протягом наступних чотирьох-п'яти років будуть спостерігатись стабільно високі обсяги виробництва.

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...