Хіти тижня. ​Прощавайте, американські мільярди: NASA всадило "ножа" у спину Роскосмосу

Дві провідні авіакосмічні компанії США протягом 2018го мають допрацювати кораблі для надійних і дешевих запусків астронавтів на орбіту Землі, що повертає Сполучені Штати до власних пілотованих польотів, перерваних з останнім запуском Спейс Шаттлу 2011 р.

Агентство NASA не планує більше купувати у «Роскосмосу» місця на кораблях «Союз» для доставки астронавтів на МКС, повідомляють Патріоти України з посиланням на Space News.

«Зараз ми не обговорюємо з Росією покупку додаткових польотів», - сказав представник американського космічного агентства Кірк Ширман на конференції, присвяченій майбутньому пуску до МКС корабля Dragon компанії SpaceX.

За його словами, в розпорядженні NASA вже є місця для польоту американських астронавтів на «Союзах» до першої половини 2019 року, що означає їх повернення в другій половині 2019 року.

«Наша впевненість в терміни запуску SpaceX і Boeing екіпажів на комерційних пілотованих кораблях зростає», - заявив представник NASA.

Ширман також повідомив, що не виключає купівлю додаткових місць на «Союзах», в разі якщо створювані компаніями SpaceX і Boeing кораблі не будуть готові в строк.

SpaceX запланувала перший безпілотний політ Dragon 2 до МКС на квітень 2018 року, перший випробувальний політ з екіпажем - на серпень того ж року. Boeing розраховує відправити свій корабель Starliner в березні в автономному режимі і в листопаді - з астронавтами.

Варто нагадати, що запуск іноземних астронавтів кораблями "Союз" складає питому частину фінансових надходжень Роскосмосу, котрий останні роки потерпає від гострої нестачі коштів, через обмеження держфінансування. Вихід на ринок пілотованих польотів новітніх кораблів SpaceX і Boeing обіцяє знизити собівартість польотів, і залишити росіян з їх застарілими технологіями без замовлень.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...