Хіти тижня. У Росії спробували видати аніматора в костюмі за "найсучаснішого робота" (фото)

Користувачів мережі відразу збентежила відсутність датчиків, дивні рухи робота і те, що про розробку цього "дива техніки" раніше нічого не було відомо.

У Росії намагалися видати аніматора за робота. Фото: скріншот з відео.

У російському місті Ярославлі стартував форум"ПроеКТОріЯ" – його щорічно проводять за розпорядженням Володимира Путіна. "Надсучасний" робот, презентацію якого розхвалив пропагандистський телеканал, викликав безліч запитань, передають Патріоти України.

Так, у день відкриття на форумі показали російського робота Бориса. Він нібито знав математику, вмів ходити, говорити і танцювати під пісню "Skibid". Роботу присвятили частину сюжету в новинах на пропагандистському каналі "Росія 24", назвавши його "найсучаснішим роботом".

Однак користувачів мережі збентежила відсутність датчиків, дивні рухи робота і те, що про розробку цього "дива техніки" раніше нічого не було відомо. Відповідь виявилася простою – її вдалось знайти після нетривалого пошуку за запитом "костюм робота". Виявилася, що на технофорумі показали не робота, а костюм робота "Альоша". На одному з кадрів навіть видно шию аніматора.

Продавці "Альоші" заявляють, що "дизайн і технічне виконання цього костюма створюють майже повну ілюзію того, що перед вами справжній робот" і що "візуально здається, що робот схожий на робота Asimo". Згодом "Росія 24" видалила зі свого YouTube-каналу сюжет програми "Вести Ярославль" з роботом Борисом.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...