Хіти тижня. "Всё пропало!": Bloomberg зробив страшний прогноз для Росії

План ОПЕК і РФ щодо усунення надлишку пропозиції нафти на світовому ринку не виправдовує очікувань.

Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.

Ринок нафти увійшов в "ведмежу" фазу, а рівень запасів наполегливо залишається високим, незважаючи на угоду зі скорочення виробництва, укладену ОПЕК і 10 країнами, що не входять в організацію. Реалізація обмежень дає збої, в той час як Лівія і Нігерія відновлюють втрачені позиції.

Проблема для міністрів, які зустрінуться в Санкт-Петербурзі, щоб обговорити прогрес у виконанні угоди, полягає в тому, що альтернативи не набагато краще статус-кво. Якщо Організація країн-експортерів нафти відмовиться від угоди і наростить видобуток, подальше падіння цін завдасть економіці країн, які входять до неї, більше страждань. А поглиблення скорочень хоча і спровокує ралі, але може заохотити сланцеві компанії США до збільшення поставок.

"Вони опинилися між молотом і ковадлом", - говорить Майк Уіттнер, головний нафтовий аналітик Societe Generale SA в Нью-Йорку. За його словами, "головний висновок такий, що план не спрацював", і "при поглибленні скорочень чим більше вони будуть підтримувати ціни, тим більше вони будуть підтримувати виробництво в США".

Нафта втратила весь свій зріст з грудня, коли ОПЕК і Росія створили коаліцію в спробі зупинити тривав два з половиною роки обвал цін. Незважаючи на прогнози про те, що ці заходи призведуть до скорочення роздутих світових запасів, схоже, що цього не відбувається, повідомило 13 липня Міжнародне енергетичне агентство.

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...