Хотіли сильної держави - отримали: Кримчанам таки доведеться віддати борги українським банкам

Не дивлячись на запевнення Путіна і його кримської банди довірливим кримчанам про повну кредитну амністію, гроші, взяті в українських банках, треба буде віддавати.

У Росії дозволити вибивати борги кримчан перед українськими банками. Ілюстрація:espreso.tv

Кримчанам доведеться почати платити по кредитах, узятих в українських банках, пишуть Патріоти України з посиланням на "Комерсант".

На сайті Фонду захисту вкладників Криму (ФЗВ) з'явився список організацій, які через ФЗВ отримали право стягнути з громадян Криму борги по кредитах, отриманих в українських банках.

На стягнення претендують три організації: ТОВ "ЮК" Правові ініціативи "" (Краснодар), АТ "Фондовий конверс-центр" (Москва) і ТОВ "ДіДжи Фінанс Рус" (Санкт-Петербург). За даними Агентства зі страхування вкладів (АСВ, материнська структура ФЗВ), сукупний обсяг вимог за кредитами кримчан, набутий цими організаціями у українських банках (Фідобанк, ОТП-банк, Альфа-банк), - близько 1 млрд руб.

Видання зазначає, що з моменту відходу з Криму українських банків навесні 2014 роки ніяких масштабних практичних дій по стягненню виданих ними жителям Криму кредитів не робилося.

Відчуття того, що борги українським банкам платити не доведеться, створив в квітні 2014 року Володимир Путін. В ході прямої лінії, відповідаючи на питання жителя Криму, як бути з кредитом, узятим в Приватбанку на автомобіль, він сказав: "Ну, катайтеся спокійно. Не хочуть пан Коломойський (основний власник Приватбанку) з Фінкельштейном (глава Кримського Приватбанку) отримувати гроші з вас - це їх справа ".

Не платити за боргами українським банкам закликав глава Криму Сергій Аксьонов. "Ніяких повернень українським банкам і тим, хто викупив їх борги, не буде. Ми приймемо будь-які нормативні та законодавчі акти, щоб з кримчан не було можливості примусово стягнути ці суми ", - запевняв він громадян в березні 2015 року.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...