Коли немає інших аргументів, або Чому відразу не розстрільну команду? Міллер заявив про створення трибуналу щодо розірвання контрактів з "Нафтогазом"

За словами глави "Газпрому", рішення Стокгольмського арбітражу за двома контрактами - на поставку і на транзит, було асиметричним і серйозним чином порушило баланс інтересів сторін.

Глава "Газпрому" Олексій Міллер. Фото:biz.liga.net

Стокгольмський арбітраж приступив до формування трибуналу для розгляду позовів російського "Газпрому" на розірвання контрактів з "Нафтогазом" на поставку і транзит газу через Україну. Про це заявив в ході прес-конференції за підсумками річних зборів акціонерів глава "Газпрому" Олексій Міллер, передають Патріоти України.

"Рішення Стокгольмського арбітражу за двома контрактами - на поставку і на транзит, було асиметричним і серйозним чином порушило баланс інтересів сторін. І "Газпром", щоб не посилювати цей дисбаланс - зокрема, це стосується нових штрафів за 2018-2019 роки в тому випадку, якщо рішення Стокгольмського арбітражу раптом буде збережено, подав новий позов на розірвання в поточний період часу діючих контрактів - контракту на поставку газу на Україну і контракту на транзит газу через територію України", - сказав Міллер.

Глава російського монополіста зазначив, що зараз "почалося формування трибуналу Стокгольмського арбітражу з розгляду позову "Газпрому" щодо розірвання в поточний період часу діючих контрактів".

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...