"Коли секретарка в "Укргазвидобуванні" отримує зарплату 44 тис. грн, а прем'єр каже, що український газ не може бути дешевшим, це охреніти можна", - нардеп

​Рішення Кабміну встановити однакову ціну на газ для промисловості і для населення - цинічне, вважає Олександра Кужель.​

Олександра Кужель. Фотоvideo.intv.ua

Всі розмови про соціальну справедливість щодо газу - це лише балачки. Такою думкою в коментарі виданню Гордон поділилася народний депутат від "Батьківщини" і заступник голови парламентського комітету з питань промислової політики і підприємництва Олександра Кужель, інформують Патріоти України.

"Це дуже некоректно, коли вони кілька днів тому знизили ціну на газ для промисловості і кажуть, що сьогодні вони підвищують ціну на газ для населення. Це цинічно", - заявила Кужель.

Вона підкреслила, що на ціни на газ впливають зарплати співробітників підприємств, пов'язаних з газовою сферою.

"Коли секретарка в "Укргазвидобуванні" отримує зарплату 44 тис. грн, а прем'єр каже, що український газ не може бути дешевшим, це охреніти можна. Зарплати цієї секретарки і представників менеджменту компанії є складовою в ціні українського газу", - вважає Кужель.

Політик нагадала, що про завищену ціну на газ заявляв перед своїм відходом колишній міністр енергетики України Володимир Демчишин. Ігор Насалик, який змінив його на цій посаді, за її словами, обіцяв зібрати нараду, на якому повинна була обговорюватися ця тема.

"Всі розмови про соціальну справедливість щодо газу - це лише балачки. Новий міністр енергетики обіцяв зібрати нараду, що ми пройдемося по ціні, по кожній її складовій. Але ця нарада так і не відбулося, ціни підвищуються, а субсидії сплачуються за наш з вами рахунок . Тобто ті гроші, які пішли в бюджет, їх віддали олігархам. Ось і все. А скільки від цього має той, хто сидить на потоках?" - сказала Кужель.

Народний депутат вважає неправильним сьогоднішнє рішення Кабінету Міністрів України встановити однакову ціну на газ для промисловості і для населення на рівні 6879 грн за 1000 м³.

Крім того, Кужель засумнівалася в легальності комісійного збору, який стягується зі споживачів під час оплати рахунків за газ.

"Намагаємося розкрити цю аферу, звідки цей комісійний збір раптом з'явився. Коли я в своєму банку задала питання, мені сказали, що це згідно з розпорядженням Кабміну сплачується вартість на єдиний розрахунковий центр, що це не комісія банків. Зараз депутати підготували законопроект, щоб заборонити брати цей відсоток", - сказала нардеп.

У березні 2015 року був підписаний меморандум між Україною і МВФ про економічну і фінансову політику, яку країна повинна проводити в рамках програми EFF. У ньому зазначено, що Україна повинна в кілька етапів підвищити вартість газу для населення до економічно обґрунтованого рівня.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...