Команда Яценюка зазнала важкого "удару": Кабмін прийняв таємне рішення - ЗМІ

Інсайдери з "Укрзалізниці" стверджують - "наїзди" Володимира Омеляна відбуваються через руйнування схем, котрі унаслідувала і з яких годувалася команда попереднього прем'єра.

Ілюстрація:ZN.ua

Міністерство інфораструктури втрачає право на управління "Укрзалізницею". Так на позачерговому засіданні вирішив уряд, повідомляють Патріоти України з посиланням на Економічну правду.

Кабінет міністрів затвердив новий статут ПАТ "Укрзалізниця", згідно з яким, Міністерство інфраструктури втрачає право бути органом управління УЗ.

Під час підготовки регуляторного засідання, о 9:30 провели позачерговий Кабмін без преси і трансляції. Пропозицію про зміну статуту УЗ з голосу виніс міністр економічного розвитку – віце-прем'єр Степан Кубів.

"Без погодження із міністром", - повідомило джерело, маючи на увазі Володимира Омеляна.

У старій редакції статуту міністр інфраструктури вносив членів правління Укрзалізниці та наглядової ради компанії.

"Зараз органом управління став Кабмін, який все буде вносити сам", - повідомляє джерело.

Як уточнює інше джерело, статут який прийняли, розділяє функції формування політики та управління.

"Формує політику Мінтранс, а ось підкорятися тепер УЗ йому не буде", - повідомили виданню.

"За" зміни статуту проголосували всі члени Кабміну.

Згідно з чинним статутом, УЗ у своїй діяльності керується Конституцією і законами, актами президента, Кабінету Міністрів і наказами Мінінфраструктури, іншими нормативно-правовими актами, цим статутом та внутрішніми документами товариства, прийнятими відповідно до цього статуту.

Крім того, акціонер товариства (тобто Кабмін) має право передавати Мінінфраструктури окремі повноваження з управління корпоративними правами держави щодо УЗ.

Зараз Мінінфраструктури підписує цивільно-правові договори з головами наглядової ради та ревізійної комісії товариства, укладає контракт з головою правління товариства.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...