Курс долара: Відтепер банки будуть самостійно вирішувати, яку ціну встановити за валюту

Національний банк дозволив встановлювати різний курс в різних відділеннях з метою реагування на "регіональні особливості валютного ринку".

Банки при обміні валют зможуть використовувати свій внутрішній курс без урахування ставки регулятора. Фото: zanmedia.kz

Із 15 червня 2016 року банки України зможуть самостійно встановлювати курси валют, причому в різних відділеннях вартість гривні може відрізнятися. Крім того, обмін валют відбуватиметься саме за курсом, встановленим банком, а не національним регулятором, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Ці рішення описані в постанові Національного банку України №341 від 8 червня 2016 року.

Таким чином, фінансова установа має право змінювати значення курсу купівлі та продажу упродовж операційного (робочого) дня з обов'язковим оформленням кожного зміненого значення відповідним наказом (розпорядженням), у якому вказується час (година, хвилина) зміни курсів. "Щоб банки могли краще реагувати на регіональні особливості валютного ринку", НБУ дозволив ставити різних курс у різних відділеннях.

Крім того, відтепер банки при обміні валют зможуть використовувати свій, встановлений за новими правилами, курс, а не офіційні дані Національного банку.

В ЗМІ раніше повідомлялося, щоміжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's передбачило падіння гривні до 30 грн/$.

Такого не було з початку війни! В Україні ціна на популярний овоч сягнула дна

середа, 15 травень 2024, 10:30

Ціни на огірки для весняного сезону сягнули найнижчої позначки за увесь час повномасштабної війни – гуртові ціни тримаються на рівні 35-40 грн/кг. Це пояснюється сприятливими погодними умовами, що склалися весною 2024 року, а також зниженням ажіотажу н...

Голова НБУ назвав умови для наступного етапу скасування валютних обмежень в Україні

середа, 15 травень 2024, 9:23

Національний банк України працює над наступним пакетом пом'якшення валютних обмежень. Проте валютний ресурс країни є обмеженим. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний. "Важливо, що наші рішення повністю відповідають задекларованій нами Стратегії пом’як...