Курс нафти готується до подальшого обвалу, - Bloomberg

​Багато європейських нафтосховищ вже заповнені на максимум і для зберігання сировини давно вже використовують танкери.

Світовий ринок нафти очікує обвал. Фото: energy.apostrophe.com.ua.

Курс нафти готується до подальшого обвалу і цьому сприяє кілька чинників, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Поряд з тим, що в США повністю планується зняти ембарго з видобутку і експорту нафти, всі європейські та американські нафтосховища просто заповнені нафтою під зав'язку.

Багато європейських нафтосховища вже заповнені на максимум і для зберігання сировини давно вже використовують танкери. У портах Амстердама, Антверпена та Роттердама, на сьогоднішній день, туляться 16 танкерів з вантажем по 600 тис. барелів, в очікуванні покупців. Тільки в цих трьох портах близько 9,5 млн барелів нафти знаходяться в незатребуваному положенні.

В Європі відчувають гостру нестачу танкерів, кожен з яких на вагу золота і цим користуються власники компаній, що збільшують ціну фрахту. Причому, в минулому місяці в ЄС була чергова поставка російської нафти, яка до цих пір не затребувана.

Всього ж, на кінець жовтня, видобуток перевищив попит на 1,1 барелів на добу або, сумарно, близько 34 млн барелів. В ОПЕК розраховують, що взимку надлишок видобутку складе 2 млн барелів на добу.

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...