Лайфхак: Як легко розпізнати фальшиві долари

Найчастіше фальшивомонетчики підробляють банкноти номіналом $100. Водночас купюри як старого, так і нового зразка мають надійний рівень захисту, повідомляють Патріоти України.

"На справжніх 100-доларових банкнотах старого зразка цифри, що позначають номінал, змінюють відтінок із зеленого на темно-фіолетовий. На банкнотах нового зразка - із мідного на зелений. На підробці відбувається неточна зміна кольору", - каже банкір Сергій Черненко.

Фальшиві долари можна розпізнати на дотик. Справжня валюта виготовляється з паперу з додаванням бавовни та льону. Тому банкноти злегка шорсткі.

"У нових 100-доларових купюрах додали синю захисну стрічку з цифрами 100 і зображенням дзвіночків. При нахилі банкноти вони починають рухатися", - наголошує Сергій Черненко.

Справжні долари захищені водяними знаками, написами і цифрами, які наносяться мікротекстом. "Найпоширеніші місця, де можна купити фальшиві долари - це вокзали, базари, нелегальні обмінники. За даними Нацбанку, минулого року обсяг підроблених 100-доларових банкнот в Україні склав 94% від загальної кількості вилучених підроблених доларів", - пояснює банкір.

Джерело: Сегодня

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...