Ліцензія на експорт: Україна дозволила терористам "ЛНР" продавати вугілля за кордон

З середини травня ТОВ "Гірничо-збагачувальна фабрика "Центральна"" почала постачати вугілля в Словаччину.

Ілюстрація:ukranews.com

Україна надала ліцензію на експортне відвантаження вугілля ТОВ "Гірничо-збагачувальна фабрика "Центральна", яка зареєстрована на тимчасово непідконтрольній Україні території в місті Антрацит. Про це повідомляє ЛІГА.net з посиланням на кількох вугільних трейдерів, передають Патріоти України.

Зокрема, з середини травня компанія почала постачати вугілля в Словаччину. Вартість антрациту на кордоні становить близько $80/т (на умовах DAP).

Точні обсяги експорту невідомі. За даними учасників ринку, всього в травні Україна експортувала близько 30 тис. т антрациту, добутого на непідконтрольних територіях. Це найбільший обсяг експорту дефіцитної марки вугілля з грудня 2014 року. Зараз в Україні спостерігається дефіцит антрацитового вугілля.

Крім "Центральної" експортом антрациту займаються ще ряд компаній: ТОВ "Інтегралл" (Старобільськ, Луганська область), ТОВ "Ровеньки-Вуглепостач", що належить братові "радника міністра енергетики ЛНР" Олександра Мельничука.

Експорт антрациту з України підлягає ліцензуванню. Дозвіл на експортні операції видає Міністерство економічного розвитку і торгівлі за погодженням з Міністерством енергетики та вугільної промисловості.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...