Луценко рулить: ГПУ відкрила кримінальну справу проти голови "Нафтогазу" - ЗМІ

Через Коболева, підозрюють у відомстві, держава недоотримала мільярди гривень.

Андрій Коболєв. Фото:www.ednist.info

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження проти голови наглядової ради ПАТ "Укрнафта", керівника НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва у зв'язку з його службовою недбалістю. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на джерело у "Нафтогазі, передають Патріоти України.

Як зазначив співрозмовник видання, за фактом бездіяльності Андрія Коболєва розпочато досудове розслідування. Кримінальне провадження внесене у п'ятницю, 20 травня, Головним слідчим управлінням ГПУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Генпрокуратура звинувачує Коболєва у невиконанні своїх обов’язків на посту глави наглядової ради "Укрнафти". Зокрема, керівник "Нафтогазу" не вжив жодних заходів для повернення ПАТ "Укрнафта" під державний контроль за рахунок відсторонення від виконання обов'язків голови правління компанії Пітера ван Гекко і членів правління компанії Олексія Куща та Володимира Пустоварова. Така бездіяльність Коболєва призвела до збільшення податкового боргу компанії з 5,11 млрд грн до 10,6 млрд.

У відношенні Коболєва відкрито кримінальне провадження за статтею про службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, раніше народний депутат від «Самопомочі» Вікторія Войціцька відправила до Генпрокуратури заяву щодо бездіяльності Коболєва у справі штучного виведення з компанії 18 млрд грн у 2015 році. Вона також заявила, що саме через невиконанням Коболєвим своїх службових обов’язків податковий борг «Укрнафти» зріс на 5,49 млрд грн.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...