Мародери: ДП "Миколаївський бронетанковий завод" намагався придбати комплектуючі на 10 млн у фірмі, де рахується лише одна людина

Комерційна структура планувала поставити заводу зношену продукцію, хоча договором передбачалося постачання нової.

На Миколаївському бронетанковому заводі хотіли прокрутити корупційну фінансову махінацію.Фото: http://www.milnavigator.com/

ДП "Миколаївський бронетанковий завод" намагався купити на 10 млн грн двигуни для військової техніки у фірми, де працює лише одна людина. Про це повідомили у прес-групі Управління СБУ в Миколаївській області, інформують Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Миколаївський бронетанковий завод" в липні 2015 року підписав збитковий контракт з українською комерційною структурою на постачання вузлів та агрегатів для ремонту бронетехніки, яка, зокрема, використовується у районі проведення антитерористичної операції. Загальна сума контракту становить 10 мільйонів 150 тисяч гривень. Під час перевірки з'ясовано, що статутний фонд фірми-постачальника становить тільки одну тисячу гривень, а в штаті перебуває одна особа", - розповіли у прес-групі.

Комерційна структура також не мала належної кваліфікації Державної корпорації "Укроборонпром", що є важливим критерієм при підписанні контрактів для підприємств військово-промислового комплексу. За оперативними даними СБ України, фірма планувала поставити зношену продукцію, хоча договором передбачалося постачання нової.

Враховуючи надані СБУ матеріали, суд визнав угоду з сумнівним постачальником недійсною. Завдяки втручанню СБУ держпідприємство уклало нову угоду на постачання вузлів та агрегатів для бронетехніки з відомим світовим виробником.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.