Метастази: чи буде хіміотерапія? "Енергоатом" купив у "друзів Януковича" софт на сотню мільйонів

У тендері брали участь ще два авторизованих партнери компанії Microsoft, але їх чомусь не обрали.

Янукович продовжує наживатися за рахунок України? Фото: www.qwas.ru.

НАЕК "Енергоатом" за результатами тендеру замовило ТОВ "Сітронікс Телеком Солюшнс Україна" ліцензії на програмне забезпечення Microsoft на 93,22 млн грн. Про це пишуть Наші гроші з посиланням на "Вісник державних закупівель", передають Патріоти України.

Як зазначає видання, придбали безстрокові ліцензії на 17 програм Microsoft. Всупереч вимогам Мінекономрозвитку, замовник не оприлюднив ціни на окремі товари. Угода діятиме у 2016-2017 роках.

Платежі здійснюватимуть щорічно за програмою корпоративного ліцензування Enterprise Agreement. Опція Software Assurance передбачає цілодобову технічну підтримку та оновлення до останніх версій без збільшення вартості з розрахунку на один комп’ютер. Крім переможця, у торгах брали участь ТОВ "БМС Консалтінг" і ТОВ "Софтлайн Груп Україна". Усі три учасники є авторизованими партнерами Microsoft.

Київська компанія "Сітронікс телеком солюшнс Україна" заснована російським АТ "Енвіжн Груп", керує нею Тарас Козак. "Енвіжн Груп" на 50% належить російській корпорації "Система" російського бізнесмена Володимира Євтушенкова, приятеля Віктора Януковича, члена його мисливського клубу "Кедр", що був зареєстрований на території резиденції "Межигір’я". Також у російських ЗМІ Євтушенкова називали спонсором терористів "ДНР". Ще 25% "Енвіжн груп" має акціонер "Ростелекома" Костянтин Малофєєв, якого в Росії називають "другом друзів Путіна".

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...