Міністр-"дієтолог" погрожує позбавити українських заробітчан пенсій

За словами Андрія Реви, в Україні сьогодні спостерігається брак фахівців, і не в останню чергу - через масове заробітчанство.

Андрій Рева. Фото: Сегодня.

У Польщі працюють мільйон українців, тільки 300 тисяч з яких офіційно зареєстровані в пенсійній системі. Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева, передають Патріоти України.

«Офіційно в Польщі на сьогоднішній день працює мільйон українців. Але застраховані (загальнообов'язкове державне соціальне страхування), тобто в пенсійній системі, тільки 300 тисяч», - говорить він.
Також міністр додав, що відбувається процес трудової міграції, і це - велика проблема. «Людей відправляють з України в Польщу, як у відрядження. Але як тільки там він отримує дозвіл на роботу, тут [його] звільняють, і там він не страхується. Але оскільки він там страхові внески не платить, то страховий стаж йому не йде. Якщо повертається в Україну - він ні там не має права на пенсію, ні тут», - розповідає Рева.
Крім того, за словами глави Міністерства соцполітики, в Україні сьогодні спостерігається брак фахівців. «У нас сьогодні вже відчувається дефіцит, в першу чергу, кваліфікованих кадрів. А якщо ця тенденція буде продовжуватися, то у нас взагалі буде нестача кадрів, навіть некваліфікованих», - говорить він.
В цілому Андрій Рева повідомив, що в процесі трудової міграції сьогодні задіяні близько семи мільйонів українців, з яких близько 3.2 мільйона постійно працюють за кордоном.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...