Міжнародна співпраця: Україна налагодить виробництво аналога Javelin

Протитанкові комплекси дочірнє підприємство у структурі "Укроборонпрому" планує виготовляти з однією з країн Близького Сходу.

Ілюстрація:etoonda.livejournal.com

Державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна та інвестиційна фірма "Укрінмаш", дочірнє підприємство концерну "Укроборонпром", планує спільно з однією з країн Близького Сходу налагодити виробництво протитанкового комплексу. Про це повідомив в інтерв'ю Бізнес-порталу UAprom директор компанії Сергій Слюсаренко, інформують Патріоти України.

"Працюємо з Близьким Сходом, зокрема, плануємо спільне виробництво протитанкового комплексу, аналога Javelin", - сказав він.

За його словами, сьогодні інтенсивно розвивається співробітництво з Туреччиною, в рамках якого обговорюється спільна з "Антоновим" розробка патрульного літака і тренажерів для лінійки АН.

З європейських країн Сергій Слюсаренко виділив Польщу. "З польською компанією плануємо співпрацювати з модернізації бронетехніки на базі підприємства "Укроборонпрому", - зазначив він.

Як повідомив директор компанії, основний ринок "Укрінмашу" - країни, що розвиваються, наприклад, Африка. "Ось недавно пройшли вибори в Чаді. Ми дуже уважно стежили за подіями там, оскільки це один з ключових ринків "Укрінмашу", де ряд контрактів знаходиться на різних стадіях реалізації.

Також можна виділити специфічний ринок Куби, де, незважаючи на відновлення співпраці зі Сполученими Штатами, все ж залишається досить радянського озброєння і військової техніки. Їх необхідно підтримувати в робочому стані", - підкреслив Слюсаренко.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...