Молдова скасовує обмеження на поставки деяких товарів з України

Сусідня держава знову імпортуватиме з України м'ясо-молочну продукцію та цемент.

Молдова скасувала обмеження на ввезення української м'ясо-молочної продукції. Фото: Фокус.

Республіка Молдова скасовує з 1 січня 2017 року введені раніше обмеження на поставки в країну м'ясомолочної продукції і цементу з України. Домовленість про це була досягнута ще в листопаді 2016 року під час засідання молдавсько-української Міжурядової комісії з економічного співробітництва, яке відбулося в Кишиневі, інформують Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

Віце-прем'єр Молдови, міністр економіки Октавіан Калмик запевнив українську сторону, що "Молдова не буде продовжувати з 1 січня 2017 року режим обмежень на поставку української м'ясо-молочної продукції та цементу".

Глава Мінекономіки зазначив при цьому, що Молдова проведе інші заходи для захисту вітчизняних виробників м'ясної та молочної продукції.

Обмеження були введені молдовською стороною навесні 2016 року "з метою захисту вітчизняного виробника".

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...