"Море сліз, глибокої істерики і повної розгубленості": Очевидець про теракт в Стамбулі

Андрій Розтока виявився очевидцем теракту в Стамбулі і розповів про те, що сталося через кілька годин після від'їзду з аеропорту.

Наслідки вибуху в аеропорту Ататюрка в Стамбулі 28 червня 2016 року. Фото: rian.com.ua.

Очевидець подій під час теракту в аеропорту Ататюрка в Стамбулі українець Андрій Розтока розповів про перші хвилини після стрілянини і вибухів. Про це він написав у своєму Facebook, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Ростока написав свій пост через кілька годин після того, як йому вдалося вибратися з аеропорту.

"Перегортаючи журнали в черговому книжковому магазині, почув характерний звук стрілянини. Буквально 2-3 секунди безмовності, і ось уже хвиля людей, супроводжувана панічним криком, проноситься вздовж прилавків основного холу, кидаючи валізи і зносячи все на своєму шляху", - написав він.

Українцю вдалося сховатися в приміщенні складу, де зберігалися валізи. З ним сховалися двоє китайців і кілька продавців. "Видихнувши глибше і оцінивши ситуацію, скомандував всім лягти на підлогу і затамувати подих. Пролунав перший вибух. Крики в залі ставали просто нестерпними", - пише чоловік.

Після другого вибуху вони всією групою рушили до основного скупчення людей. За словами Розтоки, він на кожного дивився з підозрою, "приміряючи на них маску терориста".

"Море сліз, глибокої істерики і повної розгубленості в очах кожного другого. Нас переміщали по аеропорту протягом декількох годин, з різних сторін лунали постріли, і люди просто божеволіли", - написав чоловік.

Коли йому вдалося дістатися до зовнішніх вікон аеропорту, він побачив там велику кількість спецтехніки, поліції і "швидких". Будівля аеропорту сильно постраждала від вибухів.

"Вирвана конструкція стелі, вікна дрібною крихтою по всьому поверху, і абсолютно вся підлога в краплях запеченої крові", - згадує українець.

За його словами, евакуацію оголосили лише через 2-3 години.

У міжнародному аеропорту Стамбула імені Ататюрка увечері 28 червня троє смертники підірвали на собі вибухові пристрої. За словами очевидців, один з терористів спочатку відкрив безладний вогонь з автомата Калашникова, а потім привів в дію вибуховий пристрій. За останніми даними, 36 людей загинули, 147 отримали поранення.

У МЗС України підтвердили загибель в Стамбулі українки і поранення українця.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....