Москва даремно старається: Україна не планує переговори з РФ щодо закупівлі електроенергії - Міненерго

Україна не вела переговорів з росіянами про імпорт електроенергії, бо немає в цьому необхідності, запевнили в міністерстві.

Ілюстрація:www.rbc.ua

Україна не вела і не має наміру найближчим часом вести будь-які переговори з Росією про імпорт електроенергії. Про це сьогодні, 12 січня Апострофу повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелик, інформують Патріоти України.

"Ми не вели переговорів з росіянами про імпорт електроенергії. У нас немає в цьому необхідності", - заявив заступник міністра.

Як відомо, раніше російське видання "Коммерсант" повідомило про рішення РФ не продовжувати договір про постачання електроенергії на Україні після відмови від закупівель української електроенергії для окупованого Криму.

Українські експерти у свою чергу оцінюють нинішню ситуацію з обсягом накопиченого вугілля, як позитивну, проте в разі значного зниження температури наявних запасів в 1,7 млн. т може не вистачити і країні доведеться вдатися до віялових відключень.

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...